Druga utrka KIDS CRO Racea održana u Lipiku

Objavljeno: 30.09.2019.

Nikolina i Smion te Klara i Lovro iz Osnovne škole Lipik pobjednici su druge po redu virtualne utrke KIDS CRO Race održane u Lipiku te su se tako priključili pobjednicima iz Osijeka u konkurenciji za ukupnu pobjedu. Dok su se djeca natjecala na fiksnim biciklima postavljenim na virtualne trenažere, profesionalni biciklisti utrkivali su se na gotovo 200 kilometara dugačkoj prvoj etapi međunarodne biciklističke utrke CRO Race. 

U iščekivanju preko stotinu profesionalnih natjecatelja, pred ciljem u Lipiku se okupilo mnoštvo djece i građana koji su tijekom popodneva bodrili mlade sportske nade – sudionike KIDS CRO Racea. Nikolina i Smion pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a vozili su na virtualnoj stazi koja prolazi Makarskom rivijerom. Klara i Lovro bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina i oni su vozili virtualnom stazom postavljenom na ulice u samom središtu Zagreba. 

Natjecanje se narednih dana nastavlja u Zadru, Makarskoj, Crikvenici, Rijeci i Zagrebu, gdje će se mladi ljubitelji sporta natjecati u istim uvjetima kao i na već održanim utrkama u Osijeku i Lipiku. Svim natjecateljima osigurani su Bianchi bicikli i Elite trenažeri na identičnim virtualnim etapama. U svakom gradu organizira se proglašenje pobjednika pojedine utrke, dok će ukupni pobjednici biti proglašeni na završnoj ceremoniji na Trgu svetog Marka u Zagrebu. 

Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka. Dječju utrku mogu pratiti i gledatelji te na taj način bodriti najmlađe natjecatelje u svakom od gradova.

Daljnji raspored KIDS CRO Racea:
• 2. listopada u Zadru od 12:00 do 14:30 sati,
• 3. listopada u Makarskoj od 12:00 do 14:30 sati,
• 4. listopada u Crikvenici od 12:00 do 14:30 sati,
• 5. listopada u Rijeci od 10:45 do 13:00 sati,
• 6. listopada u Zagrebu od 10:30 do 13 sati.