Najbolji biciklisti današnjice na Tour of Croatia 2016

Objavljeno: 26.03.2016.

Ovogodišnje izdanje utrke Tour of Croatia duže je, atraktivnije i natjecateljski jače od premijernog. Potvrđuju to činjenice poput etape više, dana više, televizijskog prijenosa na čak 6 kontinenata, no najviše sudjelovanje timova iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije. Tako će nastupiti ukupno 20 timova, među kojima se ističu: Tinkoff (UCI WorldTeam), Team Dimension Data (UCI WorldTeam), predvođen Markom Cavendishom, IAM Cycling (UCI WorldTeam) i Trek-Segafredo (UCI WorldTeam).

Najzvučnije ime je ono Marka Cavendisha, a njegovi rezultati govore sami za sebe: 23 etapne pobjede na Tour de France, osvajanje zelene majice na Tour de Franceu, 12 pobjeda na etapama na Giru d'Italia, pobjeda u generalnom plasmanu po bodovima na Giru d'Italia, svjetski prvak 2011. godine, a bio je proglašen i sportašem godine u Velikoj Britaniji po izboru BBC-a, ovogodišnji pobjednik Tour of Qatar i jedan od ponajboljih sprintera današnjice. Sve ga to s pravom svrstava među glavne favorite za osvajanje ukupne pobjede na ovogodišnjem Tour of Croatia.

Team Wiggins predvodi Sir Bradley Wiggins koji je 2012. godine pobijedio na Tour de Franceu, a iste je godine postao i olimpijski pobjednik u cestovnom biciklizmu. Ove je godine najavio oproštaj od biciklizma pa će biti pravi užitak vidjeti ga na etapama TOC-a u njegovoj zadnjoj natjecateljskoj sezoni.

Ponovno ćemo gledati Team Novo-Nordisk koji okuplja natjecatelje oboljele od šećerne bolesti. Njihova je ideja uz sportsko natjecanje promovirati i ideju Mijenjamo dijabetes, čiji je cilj osvještavanje problematike šećerne bolesti. Naslov ekipnog pobjednika i pobjednika u generalnom plasmanu dolazi obraniti i poljski tim CCC Sprandi Polkowice, predvođen prošlogodišnjim pobjednikom, Maciejom Paterskim.