Premijerni KIDS CRO Race održan uoči profesionalne utrke

Objavljeno: 30.09.2019.

Nikola i Nia iz Osnovne škole Franje Krežme te Mihael i Zara iz Osnovne škole Ivana Filipovića u Osijeku prvi su pobjednici virtualne utrke KIDS Cro Race te konkurenti za ukupnog pobjednika koji će se proglasiti 6. listopada u Zagrebu. Za razliku od profesionalnih vozača koji će od sutra do nedjelje voziti više od tisuću kilometara diljem Hrvatske, ovo četvero djece natjecalo se na pozornici, na fiksnim biciklima postavljenim na virtualne trenažere. Podršku su im kroz glasno navijanje pružili njihovi školski kolege i okupljena publika.

Nikola i Nia pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a vozili su na virtualnoj stazi koja prolazi Makarskom rivijerom. Mihael i Zara bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina i oni su vozili virtualnom stazom postavljenom na ulice u samom središtu Zagreba. Natjecanje se narednih dana nastavlja u Lipiku, Zadru, Makarskoj, Crikvenici, Rijeci i Zagrebu, gdje će se mladi ljubitelji sporta natjecati u istim uvjetima kao i na današnjoj utrci u Osijeku. Svim natjecateljima osigurani su Bianchi bicikli i Elite trenažeri na identičnim virtualnim etapama. U svakom gradu organizira se proglašenje pobjednika pojedine utrke, dok će ukupni pobjednici biti proglašeni na završnoj ceremoniji na Trgu svetog Marka u Zagrebu. 

Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka. Dječju utrku mogu pratiti i gledatelji te na taj način bodriti najmlađe natjecatelje u svakom od gradova.

Daljnji raspored KIDS CRO Racea:

• 1. listopada u Lipiku od 12:00 do 14:30 sati,
• 2. listopada u Zadru od 12:00 do 14:30 sati,
• 3. listopada u Makarskoj od 12:00 do 14:30 sati,
• 4. listopada u Crikvenici od 12:00 do 14:30 sati,
• 5. listopada u Rijeci od 10:45 do 13:00 sati,
• 6. listopada u Zagrebu od 10:30 do 13 sati.