CroRace 2023

U Zagrebu održan Kids CRO Race

3. prosinca 2023.

Zagreb, 1. listopada 2023. Kids CRO Race u Zagrebu je okupio mnoštvo djece i građana koji su pratili utrku za najmlađe.

Viktorija iz Osnovne škole Nikola Tesla, Adrian iz Osnovne škole Jure Kaštelana,  Lada iz Osnovne škole Augusta Harambašića te Marin iz Osnovne škole Ivanja Reka pobjednici su virtualne utrke Kids CRO Race održane u Zagrebu. Oni su tako ušli u konkurenciju za ukupnu pobjedu. Proglašenje ukupnih pobjednika Kids CRO Racea također će bit održano u Zagrebu, 1. listopada, gdje će na završnoj ceremoniji najbolji mladi natjecatelji stati uz bok s pobjednicima osmog izdanja CRO Race utrke.  

Viktorija i Adrian pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a Lada i Marin bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina. Djeca su vozila virtualnom stazom dugom 800 metara.

Cilj je ove virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja.

Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, svim će natjecateljima i ove godine biti osigurani bicikli i Elite trenažeri na kojima će prolaziti kratku virtualnu stazu. Ona će se, zahvaljujući partneru Rouvy, prikazivati preko televizijskog ekrana u simulaciji virtualne utrke. Tako će svaki mladi natjecatelj imati svog avatara koji vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Usporedno s Kids CRO Raceom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provode se i interaktivne radionice u razvrstavanju kućnog otpada u kojima je tijekom proteklih šest godina održavanja sudjelovalo više od 2.800 djece.

Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele, mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka utrke. Po prvi puta djeca se uz pomoć roditelja mogu prijaviti i online putem obrasca na poveznici https://crorace.com/kids/

Dok se djeca natječu na virtualnim trenažerima, profesionalni biciklisti utrkuju se kroz šest etapa na utrci dugoj gotovo 1.000 kilometara. Tijekom utrka u svim gradovima mlade ljubitelje sporta bodrit će obitelj, njihovi školski kolege i okupljena publika.

Fotografije možete preuzeti sa službenog FTP servera https://crorace.iwert.com

Molimo da ih potpisujete sa Sport-IT.Više informacija o CRO Raceu dostupno je na službenim stranicama na Facebooku, Twitteru te Instagramu

Sve novosti
Ministarstvo turizma i sporta
HEP
Grad Zagreb
Janaf
Maslinica Hotels and Resort
Keindl
Europlakat
NEP
Croatel
Zagrebački holding
Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa
A.S.O.
HRT
SN
Cetina
Bilić-Erić Security
Vinistra
Rouvy
Policija Republike Hrvatske
HBS
Elite
HOO
UCI
Borbone Caffe
Lošinj Hotels & Villas
Carwiz 
On Running
Valamar
Ale
Hrvatska turistička zajednica
Made In The Skies
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Thomas Henry
Jadrolinija
Kety Travel
Hrvatska pošta
Jadran Hotels & Camps
Škoda