CroRace 2024

Brnjac: Za svjetska prvenstva u rukometu i hrvanju te biciklističku utrku CRO Race ukupno 12,6 milijuna eura

23. svibnja 2024.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je uručila ugovore za sufinanciranje tri velika međunarodna sportska natjecanja, koja će bit održana ove i sljedeće godine – međunarodnu biciklističku utrku CRO Race koja će bit održana od 1. do 6. listopada 2024. te od 30. rujna do 5. listopada 2025., Svjetsko prvenstvo u rukometu koje će bit održano od 15. diječnja do 2. veljače 2025. te Svjetsko prvenstvo u hrvanju koje će bit održano od 13. do 17. rujna 2025. Vlada Republike Hrvatske ova događanja sufinancirat će u ukupnom iznosu od 12,6 milijuna eura.

“Podrškom organizaciji velikih međunarodnih sportskih natjecanja doprinosimo afirmaciji i popularizaciji sporta u Hrvatskoj, ali i jačanju međunarodnog ugleda naše zemlje. Vlada je otpočetka mandata prepoznala važnost ovakvih natjecanja te je svake godine povećavala financijska sredstva za ovu namjenu i do sada je podržano više od 140 velikih manifestacija u iznosu većem od 40 milijuna eura. Zahvaljujući ovakvim događanjima Hrvatska je već prepoznata u svijetu kao sportska destinacija i postala je nezaobilazna stanica najboljih svjetskih sportašica i sportaša”, izjavila je ministrica Nikolina Brnjac.

Današnjem uručenju ugovora prisustvovali su iz Hrvatskog rukometnog saveza predsjednik Tomislav Grahovac i glavni tajnik Damir Poljak, iz Hrvatskog hrvačkog saveza predsjednik Vladimir Bregović te organizatori utrke Cro Race Vladimir Miholjević i Luka Mišović.

(izvor fotografije: MINTS)

Sve novosti
Ministarstvo turizma i sporta
HEP
Grad Zagreb
Janaf
Maslinica Hotels and Resort
Keindl
Europlakat
NEP
Croatel
Zagrebački holding
Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa
A.S.O.
HRT
SN
Cetina
Bilić-Erić Security
Vinistra
Rouvy
Policija Republike Hrvatske
HBS
Elite
HOO
UCI
Borbone Caffe
Lošinj Hotels & Villas
Carwiz 
On Running
Valamar
Ale
Hrvatska turistička zajednica
Made In The Skies
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Thomas Henry
Jadrolinija
Kety Travel
Hrvatska pošta
Jadran Hotels & Camps
Škoda