CroRace 2024

U Ozlju održan Kids CRO Race

23. svibnja 2024.

Ozalj, 30. rujna 2023. Kids CRO Race u Ozlju je okupio mnoštvo djece i građana koji su pratili utrku za najmlađe.

Elena, David i Paola iz Osnovne škole Slava Raškaj te Damjan iz Osnovne škole Dubovac pobjednici su virtualne utrke Kids CRO Race održane u Ozlju. Oni su tako ušli u konkurenciju za ukupnu pobjedu, a sutra će u Zagrebu biti poznato tko će još imati priliku biti na proglašenju najboljeg ovogodišnjeg sudionika Kids CRO Racea. Proglašenje pobjednika Kids CRO Racea također će bit održano u Zagrebu, 1. listopada, gdje će na završnoj ceremoniji najbolji mladi natjecatelji stati uz bok s pobjednicima osmog izdanja CRO Race utrke.  

Elena i David pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a Paola i Damjan bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina. Djeca su vozila virtualnom stazom dugom 800 metara.

Cilj je ove virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja.

Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, svim će natjecateljima i ove godine biti osigurani bicikli i Elite trenažeri na kojima će prolaziti kratku virtualnu stazu. Ona će se, zahvaljujući partneru Rouvy, prikazivati preko televizijskog ekrana u simulaciji virtualne utrke. Tako će svaki mladi natjecatelj imati svog avatara koji vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Usporedno s Kids CRO Raceom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provode se i interaktivne radionice u razvrstavanju kućnog otpada u kojima je tijekom proteklih šest godina održavanja sudjelovalo više od 2.800 djece.

Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele, mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka utrke. Po prvi puta djeca se uz pomoć roditelja mogu prijaviti i online putem obrasca na poveznici https://crorace.com/kids/

Dok se djeca natječu na virtualnim trenažerima, profesionalni biciklisti utrkuju se kroz šest etapa na utrci dugoj gotovo 1.000 kilometara. Tijekom utrka u svim gradovima mlade ljubitelje sporta bodrit će obitelj, njihovi školski kolege i okupljena publika.

Daljnji raspored održavanja Kids CRO Racea po etapama: Zagreb, 1. listopada (Nacionalna i sveučilišna knjižnica, 10:30).   

Fotografije možete preuzeti sa službenog FTP servera https://crorace.iwert.com

Molimo da ih potpisujete sa Sport-IT.Više informacija o CRO Raceu dostupno je na službenim stranicama na Facebooku, Twitteru te Instagramu.

Sve novosti
Ministarstvo turizma i sporta
HEP
Grad Zagreb
Janaf
Maslinica Hotels and Resort
Keindl
Europlakat
NEP
Croatel
Zagrebački holding
Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa
A.S.O.
HRT
SN
Cetina
Bilić-Erić Security
Vinistra
Rouvy
Policija Republike Hrvatske
HBS
Elite
HOO
UCI
Borbone Caffe
Lošinj Hotels & Villas
Carwiz 
On Running
Valamar
Ale
Hrvatska turistička zajednica
Made In The Skies
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Thomas Henry
Jadrolinija
Kety Travel
Hrvatska pošta
Jadran Hotels & Camps
Škoda